Dag 121.  Shit!

Of in het Nederlands : Kak!  Misschien niet het meest smakelijke onderwerp om de dag mee te beginnen, maar toch best wel belangrijk.  Misschien kijk jij niet nieuwsgierig in de pot na je grote boodschap, maar het werpt wel een beeld op hoe het er bij ons daar binnen aan toe gaat.

"Je bent wat je eet." wordt er al eens gezegd.  Eigenlijk ben je vooral wat je absorbeert.  Je mag namelijk eten wat je wil, als je lichaam niet in staat is die (voedings)stoffen op te nemen, dan gaat het er gewoon via de achterdeur terug uit.  Opgeruimd staat netjes.  En laat daar vandaag de dag bij velen toch wel een probleem zijn.  Als onze darmen niet in tiptop shape zijn, dan wordt het ook moeilijk voor hen om optimaal alle stoffen die wij naar binnen werken, ook effectief in ons lichaam te brengen en te houden.

Idealiter ga je ergens tussen de één maal per twee dagen tot drie maal per dag naar het groot toilet.  Minder?  Verstopping.  Meer?  Ook niet normaal.
Als jij eens een blik wil (durft?) werpen op je stoelgang, dan let je op enkele zaken : de vorm, de kleur en het al dan niet drijven.  Gelukkig moet ik ze hier niet allemaal gaan beschrijven, daar bestaat namelijk al een handige "tool" voor, namelijk de Bristol Stool Chart.

De mensen van Precision Nutrition (waar ik al enkele jaren een erkend Level 1 coach ben) hebben daar een uitgebreid artikel over geschreven, en ik verwijs jullie daar graag naar door als ik jullie interesse gewekt heb om eens dieper in de pot te gaan kijken 🙂  Jullie vinden het hier.

Zeker de moeite waard!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!