Dag 120.  Beter voorkomen dan genezen.

Dat stond vandaag te lezen in een artikel in een bijlage van De Standaard.  We leven in een maatschappij waar we vaak iets teveel zeggen "we zien wel als het zo ver is".  We lossen het wel op als het ooit zover komt.  Proactief daar doen we vaak niet meer aan mee.  En gezondheid is zo iets.  Dankzij onze goeie gezondheidszorg en vooral, onze nagenoeg gratis gezondheidszorg, liggen we daar niet echt van wakker.  Als ik ziek word, dan lossen ZE dat wel op.  Pilletjes, behandeling, operatie.  Het kost ons toch nagenoeg niks.

Ons, daarmee bedoel ik ons eigen persoon.  De maatschappij kost het bakken vol geld.  Iedereen wil minder belastingen, maar we willen wel in luxe blijven leven en letterlijk van kop tot teen gesoigneerd worden als we ziek worden.  We kunnen ons (zelf) en de maatschappij heel wat zorgen en geld besparen door gewoon zelf wat bewuster met onze gezondheid om te gaan.  Een tikkeltje gezonder leven kan al een groot verschil maken in the end.

Net zoals je bij het sparen op lange termijn een mooi resultaat krijgt (1 euro per dag is niet veel, maar leg die telkens opzij, dag na dag, week na week, maand na maand, en na tien jaar heb je toch maar mooi 3650euro gespaard, schrikkeljaren niet meegerekend).  Als jij dat niet veel geld vindt dan ben ik blij voor jou, maar ik vind dat zelf toch een erg mooi bedrag, te meer omdat ik het verzameld heb door elke dag één enkele euro apart te zetten.  Een mini moeite met een mooi resultaat.

Eet elke dag een beetje gezonder, neem elke dag één keer de trap wanneer je nu de lift zou nemen (niet zeveren, dat kan ook als je op het 24e verdiep werkt, stop de lift dan op verdiep 22 ofzo en ga nog 2 verdiepen met de trap.  En volgende maand 3.  De maand nadien 4...).  Elke dag één klein dingetje, een mini inspanning, wordt na verloop van tijd een hele mooie hoop.  En het heeft je hoegenaamd geen moeite gekost.

Verander je gedrag één mini beetje per keer, je zal er hoogstwaarschijnlijk zelfs niets van merken, tot je op een dag beseft dat je fucking goed bezig bent!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!