Dag 117.  Good things come to those who wait.  Bullshit!

En wat hopen we dan te bereiken door te wachten?  Ik wacht tot ik fitter word.  Ik wacht tot ik gezonder word.  Ik wacht tot ik meer tijd heb voor mijn gezin.  Ik wacht tot ik meer tijd heb voor mezelf.  Ik wacht tot ik eens kan gaan sporten.

Als ik zo'n uitspraken hoor dan geef ik altijd een klein beetje over in mijn mond.  Ik maak mij daar ongelooflijk lastig in.  Wat hopen we te bereiken door te wachten? Nee serieus, oprechte vraag, wat hoop je daarmee te bereiken?  Denk er eens goed over na.  En als je er een antwoord op kan vinden please please please laat het me weten!

Als je iets wil, doe er dan iets voor.  Spreek het uit, zet de eerste stap, werk er voor!  Stel iemand doet iets waar jij je enorm lastig in maakt.  Je kan je er blijven lastig in maken, of je kan die persoon gewoon er over aanspreken.  Hier thuis krijg ik dan vaak een standaard antwoord genre "je moest dat zelf maar weten/merken/doen".  Ah ja, want die andere persoon ruikt dat gewoon hé...   Die doet dat meer dan waarschijnlijk niet met als doel om jou bewust op de zenuwen te werken.  Die doet dat gewoon.  En zolang jij dat niet uitspreekt kan hij/zij er ook niets aan doen, want misschien willen ze dat wel.
Je wil gezonder worden?  Doe er dan iets aan.  Uit zichzelf zal het niet gebeuren!  Je hebt een crush op iemand?  Spreek het dan uit.  Of wacht je op die filmisch romantische scene waar jullie bij de ondergaande zon, in een bootje tussen de zwanen, magnetisch tot mekaar aangetrokken worden en mekaar voor het eerst op de lippen kussen?  Je wil meer tijd maken voor je gezin maar wacht tot het wat kalmer wordt?  Uhu.  Keep on dreaming.  Of doe er iets aan!!!!!!!  Herbekijk wat je allemaal doet, laat dingen vallen die niet belangrijk zijn of organiseer je agenda eens op een andere manier.  Doe het eens anders en kijk of het resultaat oplevert.  Niets voor niets.  Das zoals klagen dat je nooit de Lotto wint, terwijl je nooit meespeelt.

Take action, neem het zelf in handen.  Begin klein, stap voor stap, bouw dat zelfvertrouwen op, werk er aan beetje bij beetje.  We hebben allemaal ook eerst leren kruipen alvorens we konden (wankelend) stappen en dan op een dag pas lopen zonder elke vijf meter op ons gezicht te vallen.

Good things come to those who wait.  Bullshit!
Good things come to those who work for it!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!