Dag 116.  Twee weken sinds m'n Instagram beperking.

Een goeie twee weken geleden installeerde ik een app op m'n gsm die mijn Instagram toegang blokkeert tussen 20u 's avonds en 8u 's ochtends.
Best.  Decision.  Ever!

Ik nam vrij vaak mijn toevlucht tot Instagram wanneer ik me even verveelde of wat ik aan het doen was  even beu was.  Een vlucht.  's Avonds aan tafel, voor tv, in bed voor het slapen gaan, ...  Sinds ik de app (AppBlock) actief heb staan zit ik veel minder op Instagram.  Niet enkel 's avonds (want dan kan ik immers niet meer) maar ook overdag.  De gewoonte neemt af & I love it!  Als je een bepaald iets, al zei het maar een klein beetje, moeilijker maakt, dan heeft dat vaak al een positief effect (lees : je doet het automatisch minder).

Soms mis ik wel antwoorden of berichten van mensen via Instagram, maar is dat zo erg?  Ze krijgen gewoon wat later antwoord...  En dat in een tijd waar iedereen verwacht binnen de 10 minuten antwoord te krijgen op mails, smsjes, messenger berichten, WhatsApp boodschappen, Instagram dm's, ...   Suck it up, bitches!  Ik kom nog uit een tijd waar je moest gaan rondbellen naar de ouders van vrienden, naar café, naar de locatie waar je dacht dat die persoon die jij nodig had zich zou kunnen bevinden.  Geen voicemails, geen overal bereikbaar.  We konden toen even van de wereld verdwijnen.  The good old days...  Ik ben fan van dat tikkeltje minder bereikbaar zijn, en ik ga eens serieus bekijken wat ik nog kan doen om op dat vlak nog wat meer vrijheid te verwerven.  Als jij zelf bepaalde ticks & tricks zou hebben dan hoor ik het heel erg graag!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!