Dag 115.  Soep.

Het wordt kouder, de temperaturen duiken 's nachts al eens onder nul en overdag wordt het ook niet zo erg warm meer.  De winter staat voor de deur, en sinds kort de soep in de frigo.

Veel mensen hebben het moeilijk met de zogenaamde food-prep.  (Je eten voor meerdere dagen op voorhand klaarmaken zodat je steeds gezonde opties klaar hebt om te eten.)  Maar drinken durft al eens vergeten worden, én je moet er niet eens voor kunnen koken!  Je koopt een hele hoop groenten (prei, ui, boerenkool, spinazie, wortels, selder, ...), snij die in grove stukken, gooi alles in een grote pan, vul de rest met water, voeg wat bouillon toe en koken die handel.  Veel meer is er niet aan.  Na een twintig tal minuutjes koken ga je het resultaat te lijf met je mixer en klaar is kees.

Peper & zout naar smaak, kom in de koelkast en voorraad voor de komende dagen!  Zin om te snacken?  Drink wat soep.  Honger?  Begin met een lekkere kom soep en eet nadien.  Koud?  Drink wat soep.  Een hoge concentratie vitamientjes binnen mondbereik!  Neem ze mee naar je werk in een thermos zodat je ook daar kan genieten van je resultaat.

Weinig werk en veel resultaat.  Ik ben fan!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!