Dag 111.  Wie ben je?

Als je, bijvoorbeeld, wat minder wil gaan snoepen, en er wordt jou iets lekkers aangeboden op het werk of in de supermarkt, wat antwoord je dan?  "Neen dank u, ik snoep niet" of "Neen dank u, ik snoep niet meer?"  Hoe je antwoord verteld veel over jezelf.  Als je koos voor "Ik snoep niet" dan identificeer jij jezelf als iemand die niet snoept.  In je hoofd ben je geen snoeper, en als dusdanig kan je makkelijker deze nieuwe gewoonte volhouden.
Koos je voor "Ik snoep niet meer" dan identificeer jij jezelf nog steeds als een snoeper.  Weliswaar als één die nu niet meer snoept, maar nog steeds als een snoeper.

Het lijkt een te verwaarlozen verschil, maar in je dagelijks leven maakt het enorm veel verschil.  Als jij elke ochtend bij het kijken in de spiegel tegen jezelf zou zeggen dat je er goed uit ziet, dat je vandaag gaat knallen en het een geweldig goede dag gaat worden, dan zal de aankomende dag ook die kant opgaan.  Je gelooft het zelf, en je gedraagt jezelf er naar.  Iets super simpel met grote gevolgen.  Give it a try!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!