Dag 109.  Deca = deca?

Koffie zonder cafeïne?  Say what?  Ja, gelukkig bestaat het, want ik drink echt wel graag koffie voor de smaak, de cafeïne is een added bonus!  Nu aangezien ik deze maand geen cafeïne mag tijdens No-Fix November moest ik op zoek naar een alternatief.  Deca is natuurlijk de logische go-to, maar de smaak is nu ook niet om over naar huis te schrijven... Bovendien is deca ook niet echt deca, er blijft altijd nog wel wat cafeïne achter in de bonen.

Benieuwd als ik ben ging ik op zoek naar hoe zo deca koffie nu eigenlijk gemaakt werd.  Blijkbaar komt daar in vele gevallen weer de nodige chemie aan te pas, en not in a good way.  Als er chemische stoffen (solventen) aan te pas komen, dan weet je meestal al genoeg.  Niet echt super gezond dus...

Een oplossing?  Blijkbaar is er ook een productie methodie die "Swiss water process" heet.  Een proces zonder chemische toevoegingen dat bovendien ook nog eens beter zou zijn voor de smaak?  Dat moet ik proberen!  En ja hoor, de eerste bestelling is geplaatst en de koffie is onderweg.  Ik ben enorm benieuwd, to be continued!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!