Dag 104.  Dromenland.

Dromen doen we allemaal, sommigen onder ons worden wakker en kunnen hun dromen levendig navertellen, anderen worden wakker en weten nog dat ze gedroomd hebben maar enkel of het leuk of minder leuk was, meer niet.  Nog anderen denken dat ze niet dromen.  Maar, we doen het allemaal.

Tijdens de REM (Rapid Eye Movement) fase van onze slaap gaan we aan het dromen.  Waarom we juist dromen weet niemand met zekerheid.  Wetenschappers hebben een verklaring, psychologen nog een andere.  En dat laat ik dan ook aan hen.

Het enige wat ik met zekerheid weet, is dat ik sinds het begin van No-Fix November ongelooflijk veel en levendig droom.  Elke.  Nacht.
Waar ik vroeger af & toe wakker werd beseffend dat ik gedroomd had, word ik nu dagelijks wakker en weet ik dat ik gedroomd heb.  Ik weet niet steeds meer exact wat, maar ze zijn echt zo mogelijk nog realistischer.  Zo werd ik enkele dagen geleden wakker doordat ik droomde dat m'n wekker afliep (eerst loopt m'n horloge wekker af in stilte, enkel vibreren, en tien minuten later als back-up m'n gsm).  Ik voelde mijn horloge echt afgaan, ik keek er naar, ik duwde ze af op m'n pols, en werd wakker... Ik keek opnieuw naar mijn horloge en deze zou pas 7 minuten later afgaan.  Freaky shit!  Ik heb al veel dingen opgemerkt de voorbije acht dagen, maar deze verandering in (bewuster) dromen is toch wel de meest opvallende.

Nu nog leren hoe ik kan bepalen over WAT ik ga dromen en dan zou het pas echt leuk worden haha!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!