Dag 103.  Hallo energie!

Vandaag is dag 8 van de No-Fix November challenge.  Reeds acht dagen eet ik geen koolhydraten meer, drink ik geen cafeïne of alcohol meer, en sinds drie dagen eet ik ook overdag geen eiwitten meer, enkel tijdens mijn laatste maaltijd wanneer ik klaar ben met werken, enkele uren voor het slapen gaan.

Velen verwachten me intussen mors dood of opgerold in een bolletje smachtend naar koolhydraten of koffie, maar niets is minder waar.  Ik heb nul komma nul cravings naar suiker en voel me super goed.  Helder in het hoofd en fris in het lichaam.  Het is niet enkel het gevoel, het was enorm duidelijk eergisteren en gisteren.  Hoe?  Ha dat zal ik u hier eens gaan vertellen zie.  (Spannend hé!)

Ik heb altijd al graag gesport, maar het bleef telkens iets waar ik mezelf moest toe aanzetten.  Ik stond nooit op uitkijkend naar mijn sportmoment van de dag of zo.  Ik zal altijd eerst mijn werk doen, en sport komt wanneer er tijd over is en ik nog voldoende energie en goesting heb.  Ik moest mezelf dus bijna altijd al pushen om te sporten, in tegenstelling tot mensen met een heel erg actieve drang om te bewegen.

Tot eergisteren.  Ik had de ganse ochtend thuis gewerkt, dan naar CrossFit Cargo, ook daar nog gewerkt, dan één uur gecoached en voor ik het wist stond ik tussen de leden om samen het volgende uur de les mee te doen.  Spontaan, er was gewoon die onhoudbare drang om te bewegen.  Uurtje gesport, nog uurtje gewerkt en dan nog twee uur gecoached.  Vol energie en massa's goesting.  Zalig gevoel!
Gisteren soortgelijk verhaal.  Ganse ochtend thuis gewerkt, dan naar CrossFit Cargo, ook daar nog een uur gewerkt en een half uurtje voor ik m'n eerste les zou gaan coachen kreeg ik opnieuw die opwelling om te sporten.  Snel zelf de WOD (workout of the day) geknald, kwartiertje stevig gas geven, even uitzweten en hop, twee uur coachen.  Opnieuw vol goesting en energie.  Zo zou het altijd moeten zijn, maar nu was het er gewoon, spontaan, mijn lichaam wou echt sport.  Ondanks het gebrek aan koolhydraten, cafeïne, ... Of moet ik misschien zeggen "dankzij"?

Benieuwd naar wat de resterende 21 dagen nog gaan brengen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!