Dag 97.  Vluchten of vechten?

Fight or flight.  Als we voor een uitdaging komen te staan dan gaan we vaak de ene of andere kant op.  Niet enkel in de strikte zin van het woord, het slaat niet enkel op fysiek vechten maar ook mentaal (wat dan weer vaak gevolgd wordt door een fysieke respons).  Sinds gisteren speelt zich die tweestrijd constant af in mijn hoofd.  Willen vluchten van de hele uitdaging, de handdoek in de ring gooien, koffie drinken, koolhydraten eten en toch mezelf weer constant proberen in die vecht modus te krijgen.  Fight.  Zelf kiezen in welke toestand je lichaam zich bevindt.  Zelf kiezen om te vechten, niet om er van weg te lopen.

Als je bezig blijft met dagdagelijkse taken dan blijf ik meestal in Flow.  Je blijft in gang.  Tot je even pauze neemt.  Dan begint terug die strijd.  Dan besef je pas dat je eigenlijk wel zin hebt in X Y Z, dan moet je jezelf terug oppompen, jezelf in die fight toestand krijgen om niet in te geven aan die vleselijke verlangens.

Best wel leerrijk om daar eens op zo'n manier tegen aan te kijken, om wat meer bewust te zijn van hoe we functioneren.  En we zijn nog maar de tweede dag.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!