Dag 90.  Drank is den duvel!

Gisteren organiseerden we onze jaarlijkse Halloween WOD bij CrossFit Cargo in Gent.  Wat CrossFit zo apart maakt is het groepsgevoel, de community.  Je leert er mensen kennen van alle slag & leeftijd, die allemaal hetzelfde doel hebben : fitter worden, waardoor iedereen mekaar blijft motiveren.  Na zo'n workout sturen we dus niet iedereen naar huis maar maken we het samen nog gezellig.  Muziekje op, drankje dabei.

En dat drankje heeft mogelijk ook wat gevolgen.  Ikzelf ben niet zo'n bier drinker, maar zal zelden een mooi glas wijn afslaan.  Ik dronk gisteravond dan ook enkele glazen, met als gevolg dat ik voor het eerst in zes weken (sinds ik gestopt ben met suiker te eten) enorm veel zin had in suiker.

Tadaaaa.  Meteen de reden waarom ik de mensen die ik begeleid qua voeding met als doel vet te verliezen sterk afraad van alcohol te drinken.  Niet omdat alcohol per sé slecht is voor je (maar let's be honest, zonder is gezonder), maar omdat het ons vaak aanzet om zwaar af te dwalen van het pad dat we zo gemotiveerd proberen te bewandelen.  Onze mentale weerbaarheid gaat wat achteruit, we nemen al sneller de woorden "och voor die ene keer" in de mond, gevolgd door een hand chips, snoep, chocolade, vettige pitta, een pak friet of nog een glas.  En dit on repeat.

Door zo één "och voor die ene keer" uitspatting, kan je het harde werk van een ganse week (of meer) te niet doen.  En de volgende ochtend word je wakker met een kater én een schuldgevoel.  Double trouble.

Vanavond feestelijke plannen?  "Bezint eer ge begint" zou de pastoor vroeger gepredikt hebben.  Wees voorbereid, vecht tegen die dran(g/k) en als je dan toch wil knabbellen, doe het dan op een wortel of komkommer in plaats van een pak friet met stoofvleessaus en maynaise.

Bij mij is het goed afgelopen gisteren, na het opruimen en inladen ben ik zonder toe te geven aan die drang om te snacken, in bed gekropen.  Maar ik had dan ook erg weinig gedronken, zo niet was het hoogstwaarschijnlijk anders afgelopen...

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!