Dag 86.  Hartig, zoet, zuur, hartig, zoet, zuur, hartig, ...

Ik heb een ontembare eetlust.  Ik eet graag en graag veel.  Ons lichaam heeft enkele ingebouwde mechanismen om dat onder controle te houden, maar de mens zou de mens niet zijn als we daar geen workarounds voor vonden...  Onze eetlust voor bepaalde smaken is eindig.  Als je bijvoorbeeld pindas gaat eten dan heb je op een bepaald moment geen zin meer in pindas.  Maar je kan dan wel bijvoorbeeld nog iets zuurs eten.  Genoeg van zure snoepjes?  Misschien heb je nu terug zin in chips?  Na de chips wat chocolade?  En ga zo maar door.  Het buffet effect.  Door de diversiteit van smaken aanwezig in zo'n buffet ga je daar altijd meer kunnen van eten dan van een standaard ontbijt.  Op diezelfde manier heb je altijd nog wel een gaatje voor een zoet dessert na een uitgebreide maaltijd waar je vijf minuten voordien de gevleugelde woorden sprak "amai, ik zit vol, er kan niks meer bij".  Wel dat was dan buiten de waard euh chocoladetaart gerekend.

Hoe kan dit wist-je-dat-je jullie helpen?  Wel het maakt ons meer bewust.  Je begrijpt je gedrag beter en kan er dan ook makkelijker rekening mee houden of zelfs tegenin gaan.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!