Dag 85.  Een ontdekking dicht bij huis.

Onlangs kreeg ik via via een beenhouwerij aangeraden hier niet zo heel ver van, in Herzele.  Het is een mix bio slagerij / bio winkel.  De website zag er niet bijzonder aantrekkelijk uit, maar benieuwd als ik was wou ik het toch eens met eigen ogen zien.  We hadden toch nog vlees nodig, dus worst case kwam ik terug thuis met 1 kilo gehakt en een teleurstelling.

Het bleek een schot in de roos!  Ik bestelde eerst mijn gemengd gehakt en vroeg toen met een klein hartje of ze ook grasgevoerd vlees hadden.  Een half uur later kwam ik de beenhouwerij terug buiten, overladen met informatie en de nodige hoeveelheid vlees.  Zonder het te beseffen was ik binnengestapt bij een beenhouwersdochter wiens vader al van in 1991 resoluut de kaart van de bio trok.  Meer nog, niet enkel bio vlees, maar ook bio charcuterie.  Alles wordt in-house gemaakt, zonder mixen of bewaarmiddelen.  Iets waar ik al lang naar op zoek was, maar wat bij de meeste beenhouwers niet te vinden was.  En ik mocht alles waar ze over vertelde eens proeven.  Ik was in de vlees hemel!!!

Haar tactiek werkte allesinds, want naast het gehakt waarvoor ik kwam, nam ik ook nog wat ham, biefstuk, droge worsten en paté mee.  Geen vraag was te raar, ik kon alles vragen wat ik maar wou én ze wist er bovendien telkens ook een antwoord op te geven.  Ik heb een nieuwe beenhouwer gevonden : Bioslager De Boom in Herzele.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!