Dag 80.  Knopkes.

Eergisteren maakte ik de vergelijking tussen ons lichaam en een ingewikkelde machine (waar vanuit bepaalde hoek tegenkanting op kwam omdat het te symplistisch was voorgesteld, maar dat is juist het punt, ik probeer het zo eenvoudig en tastbaar mogelijk voor te stellen).  Vanuit die hoek ook de inspiratie voor de post van vandaag.

In het engels hebben ze er een mooie uitdrukking voor "That person really knows how to push my buttons!".  Voor de mensen met beperkte kennis van de engelse taal : "Die persoon weet hoe hij op mijn knoppen moet duwen".  Daarmee wordt vaak bedoelt dat iemand hen op stang kan jagen / lastig kan maken.  Ze weten je zwakke punten te vinden en duwen dan de "nuclear meltdown" knop in waardoor de boel tot ontploffing komt.  Ok, dit is vrij extreem, maar ik hoop dat jullie aanvoelen waar ik naartoe wil.  Anderen kunnen ons soms door hun woorden, daden of gedragingen sterk beïnvloeden, zowel op een positieve als negatieve manier, en al dan niet bewust.

Zelf ben ik daar ook enorm gevoelig aan bij momenten.  Als hoog sensitief persoon misschien nog wat meer en makkelijker dan minder sensitieve personen.  Ik ben dan ook (nog) steeds op zoek naar de optie om mijn machine te leren vergrendelen, om meer resistent te zijn voor invloeden van buitenaf.  Als ik bijvoorbeeld thuis kom na een zware werkdag dan zijn die knoppen makkelijker in te drukken, of na een onderbroken nacht, of na een ruzie of discussie met iemand, ...  Net dan zouden we dat moeten kunnen van ons afzetten, die knoppen vergrendelen, daar kunnen weerstand aan bieden, en dat is niet altijd even makkelijk.  Ik word er stilaan wel beter in, mediteren & mindfullness oefeningen helpen mij daar wel bij moet ik zeggen.  De ene dag al wat meer dan de andere.

En soms moet je gewoon die knoppen eens laten indrukken.  Eens ontploffen kan ook deugd doen.  Alle stoom eruit.  Al is het misschien beter om daar een uitlaatklep voor te zoeken, zoals bijvoorbeeld sport?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!