Dag 78.  Een kraan.

Ik probeer telkens een beeld te maken dat past bij m'n dagelijkse blogpost, maar af en toe gaat het eens omgekeerd.  Dan zie ik een beeld en denk ik aan een mogelijke blogpost.  Zoals gisteren in de file (jawel, het kan ook op zondag...) wanneer ik deze kraan zag staan.  Kraanmannen zijn vaak in staat om met bijzondere precisie zaken op te nemen, te verplaatsen en op hun plaats te zetten.  Ze zijn echt meester over hun machine.  En dat wil ik ook kunnen.

Neen, ik ga mij (nog) niet inschrijven bij de VDAB voor een opleiding tot kraanman.  Ik heb het over mijn machine.  Mijn transportmiddel.  Mijn huis.  Mijn thuis.  Mijn lichaam.  We zijn tot zo ongelooflijk veel in staat, maar dan moeten wij er wel de tijd voor nemen om de mogelijkheden te ontdekken, om de oneindige hoeveelheid snufjes, toeters en bellen uit te testen.  En er bestaat geen eenduidige handleiding...  Het is leren door knopjes in te drukken en hopen dat het net niet de knop van de schietstoel was.  En als we de juiste knopjes gevonden hebben dan moeten we nog leren om ze op het juiste moment op net de juiste manier in te drukken.  En die machine moet ook nog eens in tip top shape gehouden worden, want anders gaan er leidingen verstoppen, radertjes vastlopen & kabels knakken.

Net zoals die kraanman gaan we regelmatig eens naast dingen grijpen, fouten maken, er hopelijk uit leren en terug een stapje dichter komen bij het meester worden over onze machine.

Maar we hebben er maar één.  En maar één leven om er het maximum te leren uithalen.  Doe eens zot, duw eens wat nieuwe knopjes in, en kijk tot wat voor wonderbaarlijke dingen je in staat bent!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!