Dag 76.  No-fix November.

Ik volg al geruime tijd de StrongFit methodiek (als ik dat al zo mag noemen) op de voet.  Ik heb een tijdlang zo getrained, ik heb de opleiding gevolgd, en blijf hun doen & laten op de voet volgen.  Er wordt heel wat aandacht besteed aan zaken die bij de meer main stream manier van trainen over het hoofd worden gezien, zoals ademhaling, het (bewuster gebruiken van het) zenuwstelsel, mentale kracht etc.

Vanochtend kwam ik voorbij de post van Julien waar hij No-Fix November aankondigde.  Eén maand lang leven (en dus ook trainen) zonder het stimuleren van ons sympatisch zenuwstelsel (fight/flight) door middel van voeding.  Dat zou dus betekenen één maand lang geen koolhydraten (tenzij wat er in groenten zit), geen koffie of andere stimulerende middellen, geen suiker, geen alcohol, ...  De bedoeling is om ons sympatisch zenuwstelsel enkel te gaan activeren door dingen die we doen zoals sport, sex, een gevecht, ...  zodat we kunnen ontdekken wat wij eigenlijk nu gebruiken om dat te stimuleren, en anderzijds ook om ons lichaam terug aan te leren zelf die energie op te wekken in plaats van door middel van externe factoren.  Klinkt misschien wat ingewikkeld of raar als je er niet meteen in thuis bent, maar het klinkt mij allesinds als een super interessant experiment in de oren!

Bijkomend voordeel is de grote kans op gewichtsverlies doordat alle suiker & koolhydraten uit je voeding worden geweerd gedurende een ganse maand.

I win either way :-).  Misschien eens kijken om deze challenge ook in groep mee te doen bij CrossFit Cargo.  Zou wel de max zijn!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!