Dag 75.  Op gevaar voor eigen leven.

De vegetariërs en vegans onder ons nemen toe.  Althans die indruk heb ik toch als ik bij ons in de zaak eens rond hoor (of de boze blikken in ontvangst neem als ik een pro-vlees opmerking maak).  Als ik vraag naar de reden waarom iemand ervoor koos om alle vlees (en vis en gevogelte) te laten, of in het geval van vegans alle producten van dierlijke oorsprong, af te zweren dan lopen de antwoorden ook uiteen van "omwille van het dierenleed" tot "het is gezonder voor mij".

"Omwille van het dierenleed".  Daar kan ik enigszins nog inkomen.  Wij willen alsmaar meer en alsmaar goedkoper, wat ten koste gaat van de dieren die wij kweken.  Het wordt een industrieel gedoe waar niet altijd even veel rekening gehouden wordt met het dierenwelzijn, maar vooral gekeken wordt naar opbrengst vs. kosten om zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk te kunnen produceren.
Als zoon van een (hobby)boer ben ik opgegroeid tussen de dieren, en wij aten deze dieren ook.  Ik kan u zeggen dat mijn vader (en erg veel boeren) hun dieren doodgraag zien.  Deze worden goed verzorgd, krijgen gezond te eten, ...  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die zich laten lijden door koning Euro en geen hol geven om dierenwelzijn.  Nu als wij eens bereid zouden zijn om te betalen wat het kwalitatief grootbrengen & verzorgen van een dier kost, dan zouden er misschien meer boeren zijn die streven naar die extra kwaliteit omdat ze niet onder grote financiële druk komen te staan van de markt die alsmaar meer wil voor minder geld.
Verder ben ik er van overtuigd dat wij als mens geëvolueerd zijn tot wie we zijn mede door het eten van vlees & vis & gevogelte, en geloof ik oprecht dat we het nodig hebben om optimaal gezond te kunnen leven.  Het kwaliteitsvlees.  Het natuurvlees.  The original.  Niet de turbogekweekte vol antibiotica en vette voedingsstoffen gestampte dieren die we nu bij veel beenhouwers & supermarkten vinden.  Laat dat ook even duidelijk zijn.

"Omdat het gezonder is voor mij".  Zie hierboven.  Ik geloof oprecht dat we als mens kwaliteitsvol vlees nodig hebben om optimaal gezond te kunnen zijn.  Er bestaan motoren die draaien op koolzaadolie, maar de meest krachtige draaien tot nog steeds op diesel of benzine...  Neem nu bijvoorbeeld vitamine B12.  Levensnoodzakelijk voor ons als mens, en te vinden in dierlijke producten (vlees, vis, gevogelte, melk, eieren).  Er zijn enkele planten waar het in voorkomt maar deze stof nemen wij zo goed als niet op.  De enige manier dus om dit binnen te krijgen is door het eten van dierlijke producten (evolutionair gezien, want vandaag de dag kan alles gesupplementeerd worden).  Dus we zouden niet kunnen blijven bestaan hebben op deze manier zonder het eten van die bronnen van vitamine B12.  Dus we hebben dierlijke producten nodig.  Althans dat is mijn visie, en ik sta open voor andere visies, meningen en studies.
Studies.  Geen documentaires gemaakt door overtuigde vegetariërs of veganisten om hun zaak te bepleiten.  De meeste mensen eten dierlijke producten, dus er worden niet zo veel documentaires gemaakt over het noodzakelijk zijn ervan, of ze krijgen alleszins veel minder aandacht.

Zelf ben ik dus een groot voorstander van het nog steeds eten van kwalitatieve dierlijke producten.  Deze zijn niet meer zo makkelijk te vinden, en kosten een pak meer geld.  Maar ik heb maar één gezondheid, en die is mij wel wat geld waard.

Als er lezers zijn onder jullie die graag jullie mening eens uiteenzetten bij een goed glas wijn dan ben ik altijd geïnteresseerd!  Misschien heb ik maar een deel van het verhaal, misschien weet ik (nog) niet alles, maar tot ik overtuigd wordt van het tegendeel blijf ik alleszins op tijd en stond mijn stukje vlees verorberen en dit ook aanraden aan anderen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!