Dag 73.  Ik kiem.  Jij kiemt.  Mijn brood is gekiemd.

Ge-wadde?  Gekiemd!  Mijn meest recente ontdekking uit de bio winkel en zot lekker : Rogge kiembrood.  Aantal ingrediënten? Eén.  Hoe makkelijk kan het zijn?  Het wordt gemaakt van graan (in plaats van meel, wat gemalen graan is) dat enkele dagen geweekt heeft in water, tot het begint te kiemen.  Dan wordt het alsnog gemalen en van de verkregen brei wordt dan een broodachtig iets gebakken.  Het lijkt uiterlijk wat op brood maar heeft een andere textuur & weegt ook enorm veel voor zo'n (vaak) klein broodje.

Het is veel zoeter van smaak doordat het meer suikers bevat dan een gewoon brood.  Een energie bommetje dus!

Heeft het specifieke voordelen ten opzichte van "gewoon" brood?  Goh de aanhangers beweren van wel, de tegenstanders van niet.  Welcome to life...  Er is te weinig onderzoek naar verricht om de beweringen te staven of ontkrachten.  Het bevat geen gluten, dat is misschien handig om weten voor mensen die hier een probleem mee hebben.  Verder bevat het (in dit geval) enkel rogge.  Geen broodverbeteraars en andere toevoegingen.

Zelf blijf ik ook nog desembrood eten, maar het is een leuke en lekkere aanvulling op m'n menu!  Probeer het eens zou'k zo zeggen, het zal alleszins niet ongezond zijn.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!