Dag 68.  Verloren gekuist!

Ik hoor het mijn moeder nog zo uitroepen "Dadisier verloren gekuist!" wanneer we opnieuw iets vuil maakten net nadat zij had staan zwoegen om alles spik & span blinkend proper te krijgen.  Tegenwoordig ben ik het die regelmatig zo'n uitspraken doen wanneer ik na het volledig kuisen van CrossFit Cargo de eerste moleculen magnesiumpoeder door de lucht zie vliegen of wanneer iemand zonder zijn voeten af te kuisen binnen komt wandelen (Serieus, hebben jullie geen manieren geleerd ofwa?!?).

Maar wat als we nooit eens kuisen of opruimen?  Dan wordt het wel heel heel snel heel vuil.  Ook al wordt het snel terug vuil, het is tenminste even proper geweest, het aanwezige oude vuil werd opgeruimd en alles ruikt (even) lekker fris.
Omgekeerd betekent hier of daar een vlek van magnesium of voetstappen op de matten niet dat je daarom met je modderschoenen binnen moet komen of dat je volop magnesium in het rond moet strooien "omdat het toch al wat vuil is" of "omdat er toch nog moet gekuist worden".

Misschien kunnen we die lijn ook doortrekken naar ons lichaam?
"Och ja, ik sport al zo lang niet".
"Goh ja, die paar extra kilootjes vet, moet kunnen, ik ben tenslotte (vul creatief excuus zelf in)"
"Ik heb gisteren ook al gesnoept, het weekend/de week/de maand/het jaar is toch al om zeep"
...

Sounds familiar?  We genieten toch allemaal (ook al is het maar heel even) van een propere keuken, een blinkende mooi gepoetste auto, een opgeruimde slaapkamer?  Stel u eens voor hoe hard je zou kunnen genieten van een proper opgeruimd lichaam?  En wordt het eens even vuil (feestje, zware dag, ...) maak hier dan geen excuus van om het nog vuiler te maken.  Neem het heft (de borstel) in handen en ruim het meteen terug op.  Eén oude krant opruimen is snel gebeurt.  Alle oude kranten van de voorbije week is al een behoorlijke stapel en de kranten van een volledige maand opruimen vraagt al serieus wat tijd en spierkracht.  Het zelfde geldt voor ons lichaam.

Hou eens grote kuis, even keihard zwoegen op je eentje of met de nodige hulp.  En eens opgekuist, hou het dan proper!  Beeld je eens in hoe fantastisch dat zou zijn, zo'n opgekuist lijf!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!