Dag 54.  Dieetlolly?!?!?

Vanochtend in de krant zag ik deze opvallende kop : "Instagram bant controversiële dieetlolly's".  Zijn er dan oncontroversiële dieetlolly's?

Kimberly zal vanochtend blij geweest zijn dat ze nog in bed lag met Robert, anders zou ze ongetwijfeld geprobeerd hebben om tijdens mijn onvermijdelijke rant (blijkbaar "uitvaren" in het Nederlands, maar dat klinkt toch veel minder goed vind ik) in stilte te verdwijnen.  Telkens ik zo'n dingen lees gaat elk haar op mijn lichaam recht staan (ja, zelfs dat van mijn holbaard ja)(ik zeg het hier al, anders zou iemand het zeker nog sturen straks via Facebook of Instagram :p, zegt veel over mijn vriendenkring, I know...).  Hoeveel hersencellen moet je al vernietigd hebben door drank, drugs, suiker of andere smeerlapperij om te denken dat je gaat afvallen door het likken van een lolly?  (Dubbelzinnige mensen, hou jullie even in).

Afvallen in de meest ruime zin van het woord is misschien haalbaar, als je er genoeg laxeermiddel indoet, maar for fuck's sake, hoe zou een mens in hemelsnaam vet kunnen verliezen door een lolly te eten?  Ik zou eerder zeggen dat je vet kan verliezen door GEEN lolly te eten.  Ik word echt ZOT van zo'n debiele dingen.  Getuige iedere Herbalife bootcamp organisator die ooit dacht eens naar mij te bellen om te vragen of ik niks met Herbalife wil doen.  Dat waren stuk voor stuk telefoongesprekken die ze nooit nog gaan vergeten...

Drink enkel shakes en je zal vaker dan niet minder calorieën innemen dan je verbrandt, en dus afvallen.  Eet je enkel dieetlolly's same thing.  Blijvende verandering bereik je niet met shakes, lolly's of pilletjes, maar door je voedingspatroon bij te sturen.  En dat is een persoonlijke zoektocht.  Wat kan je aanpassen zodat je niet het gevoel hebt dingen te verliezen of missen, maar toch gezonder te eten.  Het zit hem soms in de heel kleine dingen, die we daarenboven vaak nog onbewust uitvoeren, uit gewoonte.  En laat die gewoontes nu niet iets zijn waar aan te werken valt.  Bewuster gaan eten, eten met een reden in plaats van eten omdat het kan.  Dat zou al een heel mooie start zijn.  En het zal een reis zijn vol vallen en opstaan, dat zeker.  Maar het zal alleszins leerrijk zijn.  In tegenstelling tot lolly's eten.

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!