Dag 53.  Mijn eerste aankoop na non-stop gestalk op social media.

Van waar het komt weet ik niet exact, maar ik krijg al geruime tijd regelmatig reclame te zien voor een slaap masker.  Niet om mijn baby zachte huid gehydrateerd te houden maar om te slapen in volledige duisternis.

Ik heb nooit last gehad van te slapen in niet of amper verduisterde kamers, maar hoe meer ik lees over het circadian rythm, onze biologische klok, en alles wat daar mee samen hangt in ons lichaam, hoe belangrijker ik het vind om die klok niet tegen te werken.

Een deel daarvan is slapen in duisternis.  Onze slaapkamer kan vrij donker gemaakt worden, maar verre van verduisterd.  Ik kocht enige tijd geleden al een slaapmaskertje "in den Action" voor twee euro, maar veel meer dan een lapke stof en een elastiekje was dat niet.  Het drukte op m'n ogen en liet nog best veel licht door langs de randjes.  Sinds de komst van Robert zijn er 's nachts meerdere borstvoedingssessies om zijn grote babyhonger (tijdelijk) te stillen, en dus gaat het licht regelmatig aan.  Ik had al een rood lichtje voorzien in plaats van de standaard gloeilamp, maar het bleef wel licht.  Vooral daardoor heb ik uiteindelijk toch eens op die advertentie geklikt en uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Vanochtend viel m'n nieuwe slaapmasker in de brievenbus en straks de eerste nacht in volstrekte duisternis.  Als nu Robert nog voor wat minder gehuil zou kunnen zorgen, dan heb ik een mogelijk recept voor een hemelse nachtrust in handen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!