Dag 47.  Multitasking has become a thing.

Onlangs schreef ik hier op m'n blog nog over hoe we vaak teveel dingen tegelijk doen, en misschien beter zouden focussen op één ding tegelijk zodat we dat ene ding heel erg goed kunnen doen.  En ik sta daar nog steeds voor de volle honderd procent achter.  Maar nood breekt wet.

Sinds de geboorte van Robert is vrije tijd, echt "vrije" tijd heel schaars geworden.  Het leven is gebleven zoals het was, even druk & gevuld, maar met een spoedcursus parent hood erbovenop gekletst.  Er komt dus een pak extra bij kijken, terwijl er niets wegvalt.  Als tijd al schaars is dan voel ik mij gedwongen om in bepaalde zaken te gaan multi tasken.

Waar m'n ochtend ritueel bestond uit min of meer afgelijnde & gescheiden taken is het nu een oefening geworden in zoveel mogelijk dingen te doen op die beperkte tijd.  Wanneer ik beneden kom dan zet ik koffie, ga naar buiten om de honden uit te laten die uiteraard meteen willen spelen.  Terwijl ik de veranda uitveeg gooi ik tussen de verschillende vegen door hun bal met wisselend succes door de achterdeur naar buiten.  Na het vegen planten water geven en zorgen dat ik de bal niet tussen de planten gooi of ik heb de volgende dag meteen heel wat planten minder om water te geven (hmmm, idee?).  Dan uiteindelijk naar buiten met de honden, waar ik op m'n gsm alvast bepaalde werk-dingen begin te doen.  Mail checken, balletje trappen, mail beantwoorden, bal gooien, factuur opmaken, bal uit struiken halen & terug weg gooien.  M'n aandacht is dus half bij mn honden, half bij m'n werk, en geen van beiden is ontspannend te noemen.  Valse start van de dag of goeie start van de dag?
Ik hou het bij een valse maar goeie start.  Zo krijg hier ik hier & daar een onverwacht momentje van tijd om even gewoon met Robert op m'n schoot te zitten, waar ik dan wel voor honderd procent met m'n gedachten bij ben en kan van genieten.

Tijdelijk multitasking dus.  Hoe lang die tijdelijk juist is, zal de toekomst moeten uitwijzen...  Ouders met ervaring? Laat maar weten!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!