Dag 46.  Oud worden of gewoon (heel erg) moe?  Vroeger, in het pre-CrossFit Cargo tijdperk, had ik het extreem moeilijk om namen te onthouden.  Extreem frustrerend was dat.  Ik vind het zelf leuk als mensen mijn naam kunnen onthouden en mij dus met m'n voornaam kunnen aanspreken of begroeten, en dus wou ik dat ook kunnen bij anderen.  Veel geprobeerd maar niets hielp.  Tot we een viertal jaar geleden de deuren van CrossFit Cargo openden.  Hier vond ik het nòch belangrijker dat ik de leden kon begroeten met hun naam.  Onze leden zijn geen cijfertje, het zijn stuk voor stuk unieke persoonlijkheden die deel uitmaken van onze sportieve community.  En een unieke persoonlijkheid heeft een naam.  En ik moet die naam kennen.  Zo simpel is het.  Maar hoe?  Het begon met vallen en opstaan.  Op voorhand even checken wie er in de les zou zijn en een gezicht op de naam proberen plakken.  Dit werkte in zekere mate, maar ik kon de namen zo niet permanent onthouden.  De manier die voor mij uiteindelijk het beste werkt is het associeren van die persoon met iemand die ik al ken, met een zelfde of soortgelijke naam.  Dat kon een kennis, vriend/vriendin, filmster of cartoon figuur zijn.  Als ik al iemand kende met die naam dan bleek dat ik die vrij makkelijk kon onthouden.  Alsof er in mijn hoofd een database namen zat en ik gewoon een simpele entry moest maken bij die naam met een nieuw gezicht.  De meer unieke namen bleven echter puur vanbuiten leren of ezelsbruggetjes zoeken.  Ik durf te zeggen dat ik er, nu een viertal jaar later, vrij goed in ben geworden.  De meeste van onze leden ken ik bij hun voornaam, en velen zelfs bij hun familienaam.

Wat blijkt nu echter sinds enkele weken, en vooral sinds enkele dagen?  Dat ik de skill die ik het laatst leerde, namen onthouden, ook het eerst verleer wanneer ik moe ben.  Alsof mijn hersenen deze skill als eerste uitschakelen indien ik te weinig slaap.  Als ik me één van de komende dagen dus jouw naam even niet meer meteen kan herinneren : het is Robert zijn schuld! (En wie kan er nu boos worden/blijven op een net geen drie weken oude baby?)

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!