Dag 44.  De zomer loopt stilaan op zijn einde en dat betekent dat veel mensen terug in de spiegel gaan kijken, de vakantievetjes gaan zien en terug kop over kloten in een afval (neen niet het type dat ILVA komt ophalen, wel gewicht verliezen) avontuur gaan duiken.  Niks op tegen, integendeel, maar waar ik STEKEZOT van word is het "kop over kloten" gedeelte.

"A goal without a plan, is just a wish".  Denk daar eens over na.  Ik ga terug op mijn eten letten.  Ik ga terug meer sporten.  Ik ga X kilo vermageren.  Ik wil terug in die t-shirt / broek / rok kunnen. ...  Ik ben dan altijd meteen oprecht geïnteresseerd en vraag "Ah en hoe ga je dat doen?".  In veel gevallen eindigt daar het gesprek omdat de mensen denken dat ik er mee aan het lachen ben, echter ben ik steeds heel erg benieuwd naar hun antwoord.  Ik wil altijd & van iedereen bijleren, al lukt dat niet altijd in dit geval, omdat de meeste mensen zelf geen ene fucking clue hebben over hoe ze het gaan doen!  Er wordt geen plan opgesteld, het is een bevlieging.  Een goed bedoelde bevlieging, maar een bevlieging.  Wat was die andere uitdrukking nu weer?  "Failing to plan is planning to fail"?  Exact.

Het kan lukken hé, zo op den bots, maar als je er toch al die moeite (en dat zal het zeker kosten, maak jezelf niets wijs!) in steekt, maximaliseer dan op zijn minst je kans op slagen!  Dat hoeft niet lang te duren hoor zo'n plan maken : wat wil je bereiken, op welke termijn, en hoe wil je dat gaan doen.  Vraag je daarbovenop nog even af of het allemaal wel haalbaar is, en zo niet wat je kan aanpassen om het wel haalbaar te maken.  Kan je het alleen of heb je hulp nodig?  Hoe je uit jezelf zo'n uitdagingen makkelijk vol of heb je iemand nodig de je regelmatig op het matje roept zodat je "on track" kan blijven?  Think about it!  Denk aan wat je al geprobeerd hebt in het verleden, zoek wat daar fout is gegaan, en kijk wat je kan doen om die fout niet meer opnieuw te maken.  That's life!  Vallen en opstaan, lessen trekken en weer voort gaan.

Maar als je geen lessen trekt ben je gewoon dom.  En dan blijf je diezelfde fout maken, opnieuw en opnieuw.  En dan kan je blijven klagen & zagen dat dit voor jou niet lukt.  Misschien toch maar eens op een andere manier proberen deze keer?

Plan!  ("alsof het je laatste dag is" zong een stem spontaan in mijn hoofd)

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!