Week 6 van dagelijkse blogposts : Check!  Een mooie mix van baby, food & health al zeg ik het zelf!

Voor de mensen die in de week niet graag lezen of weinig tijd hebben voorzie ik telkens op zondag een overzicht van de posts van de voorbije week.

Dag 36.  Vandaag even geen baby spam meer, maar even terug richting waar het hier hoofdzakelijk om gaat draaien : gezondheid & gezonde voeding.  Gisteren had ik zin om te snacken.  Chips, nootjes, ...  Altijd voorradig hier in Casa Van Impe, echter aangezien ik mijn uiterste best doe om naast suiker ook plantaardige oliën probeer te vermijden vallen de meesten al snel af.  Einde verhaal.  Of toch niet?  Ik zag tijdens het suiken naar chips in onze voorraadkast nog een pot kikkererwten staan.  Hmmm, wat als ... ik die knapperig zou kunnen roosteren?  Bingo!

Kikkererwten?  Check!  Een vergiet om ze uit te gieten & even onder de kraan af te spoelen?  Check!  Olijfolie?  Check!  Peper, zout & paprika poeder?  Check!  Bakpapiertje op de bakplaat, wat olijfolie sprenkelen, de uitgespoelde af wat afgedroogde (met keukenrol) kikkererwten de bakplaat op, goed omroeren, kruiden & de oven in!  Na een goeie twintig minuutjes nog eens goed doorroeren, en nog een laatste twintig minuten de oven in.

Ze kwamen lekker knapperig uit de oven, al liet de kruiding wat te wensen over, hier ga ik nog wat verder mee moeten experimenteren.

Lekkere crunchy snack die ik zeker nog ga maken in de toekomst, aanrader!

Dag 37.  Hoeveel dagen heb ik gesport sinds den John (Robert dus) deze aardkloot betreden heeft?  Even denken, euh, ... juist ja... nougabollen noppes rien niks.  Niet met opzet, de intentie was er immers wel, maar het is er niet van gekomen.  No bueno!  We zijn nu een goeie week verder sinds Kimberly thuis kwam met Robert en we beginnen zo stilaan onze draai wat te vinden.  De onderbroken nachten zijn we nog niet gewend maar zal dat ooit wennen?  Naar wat ik hoor van ervaringsdeskundigen (lees : ouders met kinderen ouder dan 10 dagen) zou dit mistige hoofd-gevoel een nieuwe normaal worden.  Ik hoop oprecht dat ze mij allemaal blaasjes aan het wijsmaken zijn maar goed, we zien wel!

Gisteren besloot ik de koe bij de spreekwoordelijke hoorns te vatten (al zou een koe letterlijk bij de hoorns vatten hoogstwaarschijnlijk ook voor een goede workout zorgen haha) en eens een "toerke" te gaan lopen.  Ik heb al een kleine eeuwigheid niet meer gelopen maar het leek me de ideale mix van eventjes buiten te zijn, wat zonnestralen op mijnen bol te krijgen én wat calorieën te verbranden.  Ik had een mini lusje in mijn hoofd, maar daar knoopte ik al gauw nog een paar stukjes aan vast.  I was having fun!  Wie had dat gedacht!

Lopen is niet bepaald mijn eerste keuze qua sport als ik een gaatje vind, maar het is wel één van de meest flexibele in te passen sporten op dit ogenblik.  Even een geschikt momentje?  Schoenen aan en wegwezen.  Niet teveel of te lang over nadenken.  Heb je tien minuten dan loop je een klein ommetje.  Heb je een half uurtje of meer dan kan je al eens wat verder de wijde wereld intrekken.  Dag of nacht, regen of zon, als je wil lopen kan het.  Geen loper?  Ga dan even wandelen aan een lekker tempo.  Of fietsen.  Gewoon de kansen grijpen wanneer ze zich aanbieden.  Niet wachten tot het perfecte moment, maar gewoon het eerste beste moment dat zich aanbied met beide handen grijpen!

Dag 38.  Elf dagen oud en al aan de slag als een volleerd fotomodel.  Neen niet Kimberly of ik, maar Robert.  Voor wie het nog niet wist, voor ik aan het grote CrossFit Cargo avontuur begon was ik beroepsfotograaf.  Ik neem zelf nog zelden de camera ter hand (lang verhaal) maar merk wel dat Robert mijn creativiteit en zin om te fotograferen serieus heeft aangewakkerd.  Deze shoot stond daar echter volledig los van.  Kimberly had al maanden geleden een newborn shoot vastgelegd en vanochtend was het zo ver.  Na de zwaarste nacht so far... perfect timing... Ik zeg het ironisch maar fotografe Angélique meende het toen ze het zei.  Hoe meer hij zou slapen tijdens de shoot hoe makkelijker voor haar.  De wereld op zijn kop zou ik zeggen.

Wat heb ik daar vandaag geleerd?  Dat het een engelengeduld vraagt om zo'n beelden te maken.  Jawaddedadde!!!  Van negen uur 's ochtends tot iets voor twee in de namiddag.  Nu eens foto's maken, dan even wachten tot hij terug in slaap valt, dan wachten tot de mama klaar is met borstvoeding of de pamper ververst is, de papa tolereren die ongelooflijk weinig geduld heeft, ...  On-voorstelbaar veel respect voor alle newborn fotograferen out there!  Ik zou nog  zesentwintig uur per dag mogen mediteren, nog steeds zou ik niet het nodige geduld kunnen opbrengen om te doen wat zij doen!

Ik ben alleszins thuisgekomen en heb me meteen in de zetel gegooid om wat bij te slapen.  Zo moe was ik, en dat enkel nog maar door er naar te kijken.  Respect Angélique!!!
En het resultaat?  Ja daar zijn wij ook benieuwd naar!  Binnen enkele weken krijgen we haar kunstwerkjes te zien (en wie weet jullie nadien ook wel 😉 ).  Wij kijken er alvast ongelooflijk naar uit!

Dag 39.  Een welgemeende verontschuldiging aan de personen die in de supermarkten er telkens voor zorgen dat alle potjes, dozen en bokalen mooi gepresenteerd worden met hun label naar voor.  NOT! Moehahahahaha!!!!!

Kimberly vind dat ik die potjes allemaal mooi goed moet zetten, en ik zeg dat ik ze zo laat voor de volgende die zich niet enkel wil laten leiden door het fancy label, maar ook effectief geïnteresseerd is in wat er nu juist allemaal doorgedraaid is.

Vandaag kocht Kimberly tijdens ons uitstapje (ja, met een pas geboren baby telt een trip naar de winkel als een full blown uitstapje.  Het vraagt alleszins evenveel voorbereiding...) naar de Delhaize in Lede een pot choco.  Nutella...  Het is fucking lekker, let's be honest, maar I rarely touch the stuff.  Als suiker & palmolie als eerste twee ingrediënten vermeld staan op het label, gevolgd door dertien procent hazelnoten, dan weet je al hoe laat het is.  Thanks but no thanks.  Dit wekte mijn interesse en ik ben dus alle (ja alle ja) soorten choco in de winkel beginnen checken, en draaide dus van elke soort één potje met de ingrediëntenlijst naar voor.  Het was echt huilen met de pet op, behalve misschien één merk waar geen olie in gebruikt werd.  Jammer genoeg zaten daar dan weer andere stoffen in die je liever niet naar binnen krijgt dus terug bij af.

In de koelrayon kwam ik een chocopasta tegen van het merk Balade.  Eerste ingrediënt : melk, 47%.  Check!  Gevolgd door hazelnoot chocolade (23%).  Nog steeds niet het meest gezonde smeersel op aarde maar toch al een pak beter dan die Nutella!  Of het lekker is?  Keine Ahnung... Hij staat hier nu in de koelkast, en ik heb een deal met Kimberly dat als ze hem lekker vindt hij de Nutella in de toekomst zal vervangen hier @ Casa Van Impe.  Step by step, beetje bij beetje, maar we blijven er aan werken!

Dag 40.  Vrijdag.  Maandag terug aan het werk na twee weken vaderschaps"verlof".  "Verlof" want als zelfstandige is het vaak moeilijk om je werk helemaal naast je neer te leggen, ik heb elke dag wel gewerkt, maar ik was toch thuis bij Kimberly & Robert.  Dit loopt nu stilaan op zijn eind, benieuwd hoe dat gaat voelen om hen maandag voor het eerst een langere tijd achter te laten als ik naar CrossFit Cargo trek...  Wie weet wel voer voor een nieuwe blogpost volgende week?

In een poging om zo gezond mogelijk te leven probeer ik steeds iets gezond te knabbelen bij de hand te hebben voor wanneer de nood (of drang) het hoogst is.  Eén van de dingen waar ik bij zweer zijn noten.  Boordevol gezonde vetten, vitaminen en mineralen zijn zij een super lekker geschenk van de natuur.  Elke dag maak ik een handje noten klaar voor Kimberly.  Door borstvoeding te geven en herstellend van de bevalling heeft ze sowieso al een hogere energie behoefte én na negen maanden zwangerschap is het geen slecht idee van haar lichaam zo goed mogelijk te voorzien van gezonde vetten en haar vitaminen & mineralen aan te vullen.

Wat noten betreft is het belangrijk om af te wisselen.  "Cycle your nuts" dus. (Dit doet me telkens weer giechelen als een klein kind haha)  Ik ben een vaste klant bij De Notenshop waar ik soms een mix koop maar ook vaak noten afzonderlijk om zelf te mixen naargelang de in te vullen behoefte.

Wat vind je er dan zoal in terug?  Enkele noten op een rij :

  • Walnoten : Omega 3
  • Pindas : Vitamine B1, B3 & Foliumzuur
  • Pecan noten : Vitamine B1 & Zink
  • Paranoten (vaak beter gekend als brazil nuts in het Engels) : Selenium
  • Cashew noten : Koper én de laagste in calorieën
  • Hazelnoten : Vitamine E, Koper, mangaan en foliumzuur
  • Amandelen : Magnesium, Mangaan, Koper, vitamine B2 en fosfor

Dit is uiteraard geen lijst met alle noten, maar vooral de meest courante (en door mij meest gegeten).  Voor je nog eens aan een multivitamine denkt, kan je misschien eerst eens dagelijks wat noten verorberen.  Gewoon uit het vuistje, in een salade, als boterham pasta, ...  Beter rauw dan geroosterd, dat spreekt voor zich.

Smakelijk!  Oh en remember, cycle your nuts! (*giechel*)

Dag 41.  De ochtendstond heeft goud in de mond!  En een heel klein pietje.  Too much information?  Ga zelf maar eens in een ijsbad zitten & kijk wat er gebeurt!

Sinds een twee-tal weken begin ik mijn dag met een (ijs)koud bad.  Gewoon koud water en hop er in.  Vijf minuutjes.  Wel ja, minuutJES zou ik het niet noemen, soms lijkt het wel vijf uur, maar wauw wat een gevoel achteraf!  Ik ben nog steeds in de pussy fase, mijn koudste bad was vanochtend en was nog steeds vijftien graden celcius.  Het koudste water dat uit de kraan komt is de laatste twee weken vrij warm, waarschijnlijk door het warme weer.  Zo was het in het begin reeds zevenentwintig graden vers van de kraan.  Frisjes, maar zeker niet koud te noemen.  Door het water in bad te laten & het te laten afkoelen (ramen van de badkamer open 's nachts) kreeg ik het tot een zeventien à achttien graden.  Ik wou echter koud.  Ijskoud!

Vanochtend was mijn doel om water te krijgen van vijftien graden celcius.  Het was achttien graden en met behulp van een grote zak ijs kreeg ik het naar vijftien graden.  Woaaaa momma!!!!!  Wat een gigantisch verschil met de zeventien graden die ik al wat gewend was!!!  Dit had ik niet verwacht!  Fris aan de vis was een serieus understatement!  Ik had voor alle zekerheid Kimberly er even bij gevraagd want ik had al gemerkt dat wanneer ik mijn hoofd onder water hield bij nog net iets warmer water dat ik al eens wat ijl begon te worden in mijn hoofd (beetje draaierig) en verdrinken staat niet meteen hoop op mijn agenda.  Met m'n persoonlijke redder van dienst aanwezig ging ik kopje onder.  BAM!   Wat...een... RUSH!  Zalig gevoel!  En het beste moest nog komen!  Wanneer ik uit bad kwam begon het zalige gevoel pas echt goed door te breken.  En dit tintellingen over mn hele lichaam... nog van dat!

"Waarom doe je toch zoiets?!?" hoor ik sommigen al zeggen (ook omdat ik al meermaals die vraag kreeg wanneer ik m'n avonturen op Instagram post).  Wel de meningen zijn verdeeld over de effecten van zo'n ijsbad, dus puur wetenschappelijk is het volgende niet noodzakelijk.
In de eerste plaats doe ik het om mijn dag gewoon met een kick (lees:  schup in mijn kloten) te beginnen.  Je kijkt er keihard tegenop, je raapt je moed samen, zet je verstand even op nul, stapt in bad en gaat zitten.  Het lijkt onmogelijk, dom, zot pijnlijk, ... maar eens je erin zit valt dat eigenlijk allemaal kei goed mee.  Een gevoel dat ik de ganse dag mee draag : dingen die niet leuk lijken op voorhand vallen vaak best wel mee.
Ten tweede vind ik het een leuke uitdaging voor mezelf.  Can I take it?  Doorbijten & doen!
De mogelijke uitgestelde DOMS van het trainen, de verbeterde bloeddoorstroming, het mogelijke vormen van "bruin vet", de mogelijk hogere calorie verbranding doorheen de rest van de dag, baat het niet dan schaad het niet zeg maar.

Ik voel me er allesinds super goed door, zowel fysiek als mentaal, en kan het alleen maar aanbevelen.  Geen bad?  Ga dan voor een koude douche.  Just do it!  Ik hou jullie allesinds op de hoogte van mijn verdere ijs avonturen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!