Dag 41.  De ochtendstond heeft goud in de mond!  En een heel klein pietje.  Too much information?  Ga zelf maar eens in een ijsbad zitten & kijk wat er gebeurt!

Sinds een twee-tal weken begin ik mijn dag met een (ijs)koud bad.  Gewoon koud water en hop er in.  Vijf minuutjes.  Wel ja, minuutJES zou ik het niet noemen, soms lijkt het wel vijf uur, maar wauw wat een gevoel achteraf!  Ik ben nog steeds in de pussy fase, mijn koudste bad was vanochtend en was nog steeds vijftien graden celcius.  Het koudste water dat uit de kraan komt is de laatste twee weken vrij warm, waarschijnlijk door het warme weer.  Zo was het in het begin reeds zevenentwintig graden vers van de kraan.  Frisjes, maar zeker niet koud te noemen.  Door het water in bad te laten & het te laten afkoelen (ramen van de badkamer open 's nachts) kreeg ik het tot een zeventien à achttien graden.  Ik wou echter koud.  Ijskoud!

Vanochtend was mijn doel om water te krijgen van vijftien graden celcius.  Het was achttien graden en met behulp van een grote zak ijs kreeg ik het naar vijftien graden.  Woaaaa momma!!!!!  Wat een gigantisch verschil met de zeventien graden die ik al wat gewend was!!!  Dit had ik niet verwacht!  Fris aan de vis was een serieus understatement!  Ik had voor alle zekerheid Kimberly er even bij gevraagd want ik had al gemerkt dat wanneer ik mijn hoofd onder water hield bij nog net iets warmer water dat ik al eens wat ijl begon te worden in mijn hoofd (beetje draaierig) en verdrinken staat niet meteen hoop op mijn agenda.  Met m'n persoonlijke redder van dienst aanwezig ging ik kopje onder.  BAM!   Wat...een... RUSH!  Zalig gevoel!  En het beste moest nog komen!  Wanneer ik uit bad kwam begon het zalige gevoel pas echt goed door te breken.  En dit tintellingen over mn hele lichaam... nog van dat!

"Waarom doe je toch zoiets?!?" hoor ik sommigen al zeggen (ook omdat ik al meermaals die vraag kreeg wanneer ik m'n avonturen op Instagram post).  Wel de meningen zijn verdeeld over de effecten van zo'n ijsbad, dus puur wetenschappelijk is het volgende niet noodzakelijk.
In de eerste plaats doe ik het om mijn dag gewoon met een kick (lees:  schup in mijn kloten) te beginnen.  Je kijkt er keihard tegenop, je raapt je moed samen, zet je verstand even op nul, stapt in bad en gaat zitten.  Het lijkt onmogelijk, dom, zot pijnlijk, ... maar eens je erin zit valt dat eigenlijk allemaal kei goed mee.  Een gevoel dat ik de ganse dag mee draag : dingen die niet leuk lijken op voorhand vallen vaak best wel mee.
Ten tweede vind ik het een leuke uitdaging voor mezelf.  Can I take it?  Doorbijten & doen!
De mogelijke uitgestelde DOMS van het trainen, de verbeterde bloeddoorstroming, het mogelijke vormen van "bruin vet", de mogelijk hogere calorie verbranding doorheen de rest van de dag, baat het niet dan schaad het niet zeg maar.

Ik voel me er allesinds super goed door, zowel fysiek als mentaal, en kan het alleen maar aanbevelen.  Geen bad?  Ga dan voor een koude douche.  Just do it!  Ik hou jullie allesinds op de hoogte van mijn verdere ijs avonturen!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!