Dag 36.  Vandaag even geen baby spam meer, maar even terug richting waar het hier hoofdzakelijk om gaat draaien : gezondheid & gezonde voeding.  Gisteren had ik zin om te snacken.  Chips, nootjes, ...  Altijd voorradig hier in Casa Van Impe, echter aangezien ik mijn uiterste best doe om naast suiker ook plantaardige oliën probeer te vermijden vallen de meesten al snel af.  Einde verhaal.  Of toch niet?  Ik zag tijdens het suiken naar chips in onze voorraadkast nog een pot kikkererwten staan.  Hmmm, wat als ... ik die knapperig zou kunnen roosteren?  Bingo!

Kikkererwten?  Check!  Een vergiet om ze uit te gieten & even onder de kraan af te spoelen?  Check!  Olijfolie?  Check!  Peper, zout & paprika poeder?  Check!  Bakpapiertje op de bakplaat, wat olijfolie sprenkelen, de uitgespoelde af wat afgedroogde (met keukenrol) kikkererwten de bakplaat op, goed omroeren, kruiden & de oven in!  Na een goeie twintig minuutjes nog eens goed doorroeren, en nog een laatste twintig minuten de oven in.

Ze kwamen lekker knapperig uit de oven, al liet de kruiding wat te wensen over, hier ga ik nog wat verder mee moeten experimenteren.

Lekkere crunchy snack die ik zeker nog ga maken in de toekomst, aanrader!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!