Week 5 van dagelijkse blogposts : Check!  Iets meer baby related dan jullie de afgelopen gewend waren, maar dat hoort bij de eerste week vader zijn.  No worries, de posts zullen snel genoeg terug richting food & health evolueren, bare with me.

Voor de mensen die in de week niet graag lezen of weinig tijd hebben voorzie ik telkens op zondag een overzicht van de posts van de voorbije week.

Wat.  Een.  Weekend.
Wie zei dat vader worden (voor de eerste keer) een avontuur is, had het wel heel erg subtiel verwoord...  Maar na al de spanning, frustraties, traantjes, komt al heel snel het zotste gevoel ter wereld.  I'm a daddy.  Robert Willy Lieven Van Impe zag het levenslicht & brak nu reeds alle harten.  Het doet wat met een mens... Misschien slaag ik er later nog in om het uitvoerig te omschrijven, maar momenteel ben ik nog niet in staat om dat alles (en het is veel!) onder woorden te brengen.  It still needs to sink in a bit, denk ik.  Zo veel vraagtekens, zo veel onbekendheid.  Alles is nieuw, alles is leren.

Maar ik ben er klaar voor.  Wij zijn er klaar voor.  Let's do this!

De eerste dagen als vader zijn intussen achter de rug.  Non-stop nieuwe dingen ontdekken, bijleren & op de to-do lijst zetten.  Het werk begint pas eens de baby er is heb ik zo de indruk.  Overweldigd door de massa's berichten via alle mogelijke kanalen, vermoeid door alle bezoeken, en gefrustreerd door het eten wat ze daar in het ziekenhuis serveren.  Fuck my life...

Kimberly heeft net een onvoorstelbare fysieke prestatie geleverd, heeft enorm afgezien, veel energie verbruikt & verbruikt nog steeds enorm veel energie, moet aansterken en krijgt dan zo maaltijden bestaande uit vier boterhammen, twee plakjes vlees en een potje margarine.  De warme maaltijden zijn iets gebalanceerder maar nog steeds zo goed als super low fat.  Daarbij nog een yoghurtje met vijf kilo toegevoegde suiker en een mini appeltje.  Ik kon het niet meer aanzien.  We hebben een fantastische medische kennis die letterlijk bijna wonderen kan verrichten, maar het hoe je daar dan gevoed wordt...  Het kan er bij mij niet in.  Alsof men liever wat meer medicatie geeft dan wat gezonder evenwichtiger eten zodat de mensen asap aansterken en genezen.  Ik verplichte Kimberly eergisteren al om een avocado naar binnen te werken en wat noten, er staat nu een mega pot noten bij haar op de kamer en ik breng zelf waar mogelijk gezondere aanvullingen mee.  Ik wil dat mijn vrouw en kind daar sterker naar buiten komen, volledig hersteld & klaar voor de gigantische uitdaging die ons te wachten staat.  En daar horen vetten bij, gezonde vetten.  Geen margarine & yoghurt vol suiker en andere onuitspreekbare chemische stoffen die per vijftig paletten werd aangekocht omdat het in reclame stond.

Dag 31.  De eerste keer dat ik 's avonds nog een post schrijf.  De eerste volledige dag dat Robert thuis is sinds zijn geboorte 5 dagen geleden.  Heb je de link al gelegd?  Het is zoeken van opstaan tot slapen gaan om alles gedaan te krijgen, alles is nieuw.  Zo trokken we er vandaag voor het eerst op uit, naar Gent.  Ik wou even langs CrossFit Cargo om een traktatie achter te laten voor onze leden.  De eerste keer met Robert de baan op.  Wat moet er allemaal mee?  Luiertas?  Check!  Oh shit wacht, er zitten nog geen luiers in...  Onderstel van de kinderwagen, reiswieg voor op de kinderwagen, Maxi Cosi, wait what?  Maar de Maxi Cosi past toch op de kinderwagen?  Ah neen, dat mocht niet.  Als het voor langere tijd was dan wou Kimberly hem in de kinderwagen kunnen leggen.  Ah...euh, ok dan zeker?  Maxi Cosi adapters van het onderstel verwijderen, onderstel inladen.   Alles mee?  Ok.  Maxi Cosi op de achterbank en richting Gent.

Na een vlotte rit richting Dok Noord rijden we de ondergrondse parking in.  Parkeren & uitladen die handel!  Onderstel uitladen geen probleem, terug open krijgen was wat anders...  De aanhouder wint en ere wie ere toekomst, Kimberly krijgt het terug open.  Dan de reisweig op de kinderwa... oei...  Er ontbreekt een stuk...  Oeps.  Dat hebben we niet bij.  Staan we dan hé, onderstel & reiswieg zonder adapter voor de reiswieg zijn ja, euh, een onderstel & reiswieg hé, geen kinderwagen...  Dan maar de Maxi Cosi op het onderstel zetten hé.  Ah nee wacht, die adapter heb ik thuis gelaten want we gingen dat niet gebruiken.  Oh boy...  Dan maar dragen hé.  Meteen werd duidelijk hoe al de farmer carry-trainingen van pas komen als jonge papa.  Gelukkig waren we niet meteen naar zee ofzo gereden, dat zou (nog) minder leuk geweest zijn!

Al doende leren we zeker?  De komende dagen zullen er ongetwijfeld nog zulke missers de revue passeren.  Gelukkig was ik de traktatie voor onze CrossFit Cargo-leden niet vergeten.  Twee honderd Chupa Chups.  Zuigen maar!

Dag 32.  De dag van de klop.  De man met de hamer, Jean Mateau, noem het hoe je wil, maar vandaag kwam hij langs.  Ik kan persoonlijk niet goed tegen de warmte, het is een aanslag op mijn nachtrust en dat toont zich al gauw na enkele dagen.  Een ventilator lost 's nachts veel op, maar omdat Robert bij ons op de kamer slaapt en zo'n pasgeboren baby nogal gevoelig zou zijn aan tocht (is dat een mooi nederlands woord?) staat die niet aan.  En dan smelt Pieter.  Niet uit liefde voor mn pasgeboren zoon, maar van de fucking warmte.  En die pasgeboren zoon slaapt uiteraard nog niet door, dus sta ik 's nachts enkele keren op om Kimberly te helpen als hij borstvoeding moet krijgen.  Pamper verversen, troosten indien nodig, nog even laten boeren, ...  En ja laat maar komen die meningen over dat Kimberly al het zware werk heeft gedaan & doet en dat ik niet moet zagen, maar toch doe ik het.  Het is ook voor de man zwaar.  Nah!  Of ik word oud, dat kan ook...

Via deze weg wil ik ook de nobele onbekende schenker van 540 Water Wipes bedanken.  Ik kreeg deze toegestuurd bij CrossFit Cargo, ter attentie van Pieter & Robert Van Impe.  Geleverd van Bol.com, maar geen afzender, geen boodschap, niks.  Top cadeau allesinds want die gaan er vlotjes door, en de Pampers doekjes die we hadden zijn onmiddellijk verhuist naar de achterkant van de kast.  Al die chemische shizzle, ik ben geen fan.  Viva Water Wipes en onbekenden die cadeautjes opsturen!

Dag 33.  De dagen zijn verandert in een zoektocht naar power nap opportuniteiten.  Ik heb altijd zo gewaakt over mijn slaap, maar die wordt nu niet langer meer door mezelf bepaalt.  Hoe kan ik toch nog aan mijn acht uur (of meer) slaap per nacht komen?  That is the question!  Wanneer Robert slaapt of Kimberly er mee bezig is snel kort wat bijslapen, en omgekeerd hou ik hem dan even bij mij zodat zij wat kan bijslapen.  Niet altijd makkelijk want het dagelijkse leven blijft het dagelijkse leven.  De huishoudelijke taken zijn alleen maar toegenomen.  Als zelfstandige blijft het werk ook niet bepaald wachten (of hoe zeg je dat?) en Robert gaat met heel wat tijd lopen.  Begrijp me niet verkeerd, alle tijd met hem is zalig, zelfs al schreeuwt hij de buurt bij mekaar.
Het doet wat met je zo'n klein tenger wondertje, maar het helpt niet tegen de vermoeidheid!

Een power nap hier, een power nap daar, zo gezond mogelijk eten en going with the flow.  Doen wat we kunnen, en vrede nemen met de rest.  Benieuwd naar hoe dit slaapgebrek gaat evolueren!  En nu gaan we onze eerste wandeling samen maken, kwestie van eens van tussen deze vier muren te zijn & wat vitamine D op te doen!  Wish me luck!

Dag 34.  Ondanks de vermoeidheid probeer ik ons alle drie een beetje "in gang" te houden.  Eén iets per dag, iets nieuws, om te wennen & onze weg wat te vinden.  Vandaag zijn we even gaan wandelen, hier vlak bij huis maar toch even weg.  Niet lang, slechts een half uurtje, maar het deed zo'n deugd!  Even samen buiten, ontspannen, genieten van het mooie weer & mekaar.  Een nieuwe "first", onze eerste wandeling samen, met wat putten en bulten (ik ben niet zo een krak in het kiezen van vlakke wandelpaden zo blijkt).  Hoe zo iets simpel als een wandeling van dertig minuten toch zo een verschil kan maken.  Even van tussen die vier muren.  Zalig!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!