Wanneer is de laatste keer dat je nog eens drie dingen tegelijk hebt gedaan?  Hoe is dat afgelopen?  We blaken vaak van zelfvertrouwen en denken dat we heus wel twee of meer dingen tegelijk kunnen.  Is het je ook al opgevallen dat je tijdens het rijden vaak aan een voorligger kan zien dat hij/zij met hun gsm aan het klooien is?  Slechts één voorbeeldje van hoe wij denken dat we twee zaken tegelijk kunnen doen maar daar toch vaak minder goed in blijken te zijn dan gedacht.  Heb je voor jezelf ook al een voorbeeld gevonden?  Bv een mail sturen en bellen tegelijk?  Praten met je partner en intussen door je Instagram feed scrollen? Meestal hoef je niet zo ver te zoeken.

Laat ons die lijn nu eens doortrekken naar afvallen.  Wie wil er niet één of meerdere kilo's vet kwijt, of beter nog, omruilen voor een massieve kilo spieren?  Hoe pakken we dat meestal aan?  Ah vanaf morgen hé!  Ja, maar buiten het uitstellen tot morgen?  Ah ik ga sporten, op mijn eten letten, geen limonade meer drinken, vroeger slapen, ...  Een hele waslijst aan dingen die we (morgen) gaan implementeren om tot het beoogde resultaat te komen : vet verliezen (of spieren kweken).  Ons vaak al meer dan overvolle leven gaan we dan (morgen) in één vlotte beweging overhoop gooien door drie, vier, vijf nieuwe dingen te gaan doen om ons doel te bereiken.  Dus auto rijden, bellen, een Big Mac naar binnen werken & wat eye liner aanbrengen, tegelijkertijd.  Komt goed!  Toch?

Waarom beginnen we niet met één iets.  Eén verandering richting ons doel. Eén wijziging die ons op weg zet, die we dagelijks gaan toepassen.  Eén item waar we ons op gaan focussen, waardoor we ons ten volle kunnen focussen en deze taak veeeeel meer kans geven om tot een goed einde gebracht te worden.

Voorbeeldje?  Sure.
Ik ga op mijn eten letten.  Nogal vaag toch?  Wat is je probleem met je eten?  Snoep je teveel?  Eet je ongezond?  Drink je nog te vaak cola?  Of een mix van alle voorgaande?  Kies er eentje uit en werk hieraan.  Nog te moeilijk?  Snoep je teveel kan omgezet worden naar bijvoorbeeld ik ga niet meer snoepen in de namiddag.  Ik ga niet meer snoepen op het werk.  Ik ga niet meer snoepen na mijn avondeten.  Stap per stap.  Beetje per beetje.

Die kilo vet is er niet op één dag aangekomen, hij zal dan ook niet op één dag "te verbranden" zijn.  Voetje voor voetje.  Klein beginnen om groot te eindigen.

Wat ga jij veranderen?

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!