Hoe lang is het geleden dat je nog eens op je blote voeten hebt gelopen?  Gewoon puur natuur op je naakte voeten.  Geen kousen, geen pantoffels, geen schoenen, gewoon volledig vrij.

Sinds onze verbouwingen hebben wij op onze benedenverdieping vloerverwarming, za-lig!  Als ik vroeger al eens schoenen durfde te dragen in huis dan is dat sindsdien honderd procent verleden tijd.  Ik loop hier steeds op mijn kousen of blote voeten rond.  Als ik aan het coachen ben bij Cargo dan loop ik ook vaker dan niet op mijn kousen rond.  Dat beklemmende opgesloten gevoel van schoenen aan mijn voeten vind ik hoe langer hoe minder aangenaam.  Diegene die nu zouden zeggen "sandalen"!  die krijgen bij deze een afkeurende blik toegeworpen.  Neen dank u, geen fan!

Sinds kort trek ik mijn in-house gewoonten meer en meer door naar buitenshuis.  Zo durf ik al eens tijdens een wandeling mijn schoenen uit te doen en op mijn blote voeten verder te stappen.  Of buiten te gaan spelen met de honden op mijn blote voeten.  Het voelt aan als een gratis massage door moeder Natuur, pure bliss!

Tegenwoordig wordt er meer en meer getoverd met het woord "earthing".  Even met je blote voeten op de aarde staan, op het gras, in het zand, in het water, in de stront (als je niet goed uitkijkt waar je stapt...).  Terug het contact opzoeken met de natuur, letterlijk dan.

Als ik wat ga rond-googlen op de term earthing kom ik bijvoorbeeld volgende verklaring tegen (op, hoe kan het ook anders, earthing.com) :
Disconnected from the earth, we feel fatigued. 
Being isolated from the Earth by non-conductive materials such as wood, tile, and carpeted floorings in our homes, as well as rubber and plastic in our shoes, leaves us feeling unhealthy.

Connecting with the earth restores balance.
When we make direct contact with the surface of the Earth, with our bare feet or hands, our bodies receive a charge of energy that makes us feel better, fast.

Of ik het zelf zo zou verwoorden, zo wat zweverig, dat denk ik niet.  Maar een feit is wel dat ik het leuk vind, een beetje terug naar m'n kinderjaren waar niemand er raar van opkeek als je op je blote poezelige(?) voetjes rondliep.  Nu wordt er raar van opgekeken (ga is op je blote voeten naar de supermarkt?) maar het voelt wel nog steeds goed aan.  Alsof het zo hoort.
Ik zal niet snel blootsvoets naar de winkel gaan of gaan tanken, maar ik zal toch niet gauw een kans voorbij laten gaan om eens even lekker het kind in mij los te laten en blootsvoets "de wereld te ontdekken".

Ik zou zeggen probeer het zelf ook eens.  In het slechtste geval bespaar je je schoenzolen wat slijtage.  In het beste geval brengt het jou tot rust of ontspant het jou (én bespaar je je schoenzolen wat slijtage).  Nothing to lose!

Wil je geen enkele blogpost missen maar vergeet je al te vaak welke websites te checken?  Laat hiernaast je naam & email adres na, dan stuur ik jou een mailtje telkens er een nieuwe blogpost online komt!