Koffie, mmmmmmm koffie! (Indien je vorige zin niet met een Homer Simpson stem hebt gelezen, lees hem dan nog eens opnieuw.)

M'n post gaat niet over koffie vandaag (al had dat zeker gekunt!) maar eerder over rituelen.  Neen geen kippen die met een ceremonieel molenmesje de keel worden overgesneden om daarna hun nog warme bloed over een afgodsbeeldje te laten druipen terwijl je naakt een ceremoniële dans ten berde brengt, maar een opeenvolging van bepaalde daden, bijvoorbeeld bij het opstaan.

Zelf ziet mijn dag er meestal als volgt uit : Uit bed rollen, 15 tot 45 minuten op de pot (waar ik ook m'n meditatie en/of ademhalingsoefeningen doe), opfrissen en aankleden, een groot glas lauw water met zout & citroensap drinken, de honden uitlaten, eten geven en de krant even vliegensvlug doornemen.  Werk ik eerst nog even van thuis uit dan zet ik ook nog even een lekkere tas koffie the old fashioned way (boontjes malen, water aan de kook brengen, ...)

Volgens een vast stramien trek ik mijn dag rustig op gang.  Niet opstaan & knallen, maar eerst even rustig op toeren komen, de motor laten warm lopen als het ware.  Stap voor stap en elke dag op dezelfde consistente manier.  De dagen zijn vaak al stressvol genoeg, en zo een gecontroleerde start helpt me om de toon te zetten voor de rest van de dag.

Goed begonnen is (meer dan) half gewonnen!