We willen allemaal meer tijd in een dag, maar hoe gebruiken we de tijd die we hebben?  Heb je daar al eens bij stil gestaan?

Oh had ik maar meer tijd, dan zou ik dit of dat doen.  Jammer maar helaas, een dag telt slechts 24u, en het ziet er niet naar uit dat daar in de nabije toekomst verandering in zal komen.  Maar misschien kunnen we onze tijd wel optimaler gaan benutten?  Een praktisch voorbeeld : ik wil dagelijks tijd maken om te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen (daarover in toekomstige blogposts ongetwijfeld veel meer), maar het komt er vaak niet van.  Nu start mijn dag met een dagelijks ritueel : ik zit minstens 15' op toilet.  My safe haven, even rustig in afzondering.  Naast mijn behoefte doen (ja kakken ja) zit ik zo goed als altijd door mijn Instagram feed te scrollen.  Wat als ik dat nu eens niet meer doe, en gebruik maak van mijn toilettijd om mijn ademhalingsoefeningen te doen?  Tadaaaaaa, 10minuten tijd gemaakt!  Wel ja, gemaakt... de tijd was er altijd al, ik heb hem gewoon anders besteed.  Wou ik liever tien minuten "Instagrammen" (waar ik, let's face it, bijzonder weinig aan heb...) of mijn oefeningen doen waar ik meteen, de rest van de dag & mijn verdere leven voordeel uit haal?  Uhu, we have a winner!

En zo gebeurt het vaak dat we tijd steken in dingen die achteraf niet noodzakelijk de beste tijdsbesteding bleken te zijn.  Sporten of een nieuwe serie (binge)watchen?  Vergroeid met je gsm in de zetel zitten of die even aan de kant leggen voor een goed boek, een streepje muziek of, heaven forbid, een goed gesprek?  Gewoon random rondsurfen op het web of even die laptop sluiten & iets gezonds koken in plaats van snel online wat te bestellen.  Twee uur op de Playstation of slechts anderhalf uur én eens even gaan wandelen (al dan niet met je hond).

Er is tijd genoeg volgens mij.  Wij vullen hem echter niet noodzakelijk optimaal in...