"Remember tomorrow" . Catchy, toch?  Het kwam gisteren voorbij in een boek dat ik momenteel aan het beluisteren ben, "Living with the monks" door Jesse Itzler.

Telkens je op het punt staat iets belangrijks te doen, haal je je even "Remember tomorrow" voor de geest.  Je denkt even vooruit aan hoe je morgen tegenover het resultaat van deze beslissing zal staan.  Eigenlijk zouden we ons deze bedenking ALTIJD moeten maken.  Hoe ga ik hier morgen aan terugdenken?

Stel je moet de vuilzakken buiten zetten maar hebt geen zin en beslist het niet te doen.  "Remember tomorrow" : Hoe ga je morgen terugkijken op deze beslissing?  Heel waarschijnlijk ga je dan iets denken in de trend van "Had ik ze gisteren maar buiten gezet, dan moest ik het nu niet meer doen".  Bijvoorbeeld.  En dus kom je tot de conclusie dat je ze best gewoonweg even snel buiten gaat zetten.  Maar misschien belangrijker nog hier op Van rOnd tot gez0nd, is de toepassing op eten & bewegen.

Je gaat uit met vrienden & gaat (uiteraard) maar één glas drinken, nadien water! (Sounds familiar?) . Maar na dat ene glas krijg je zin in een tweede (aja, want eentje is geentje, toch?), en van twee komt drie, ... en eindigt het in een lege(re) portefeuille & veel kans op hoofdpijn.  Voor je gaat drinken : "Remember tomorrow".  Hoe ga ik hier morgen op terugkijken?  Met spijt dat ik zoveel gedronken heb (en nadien licht beschonken nog een kleine aanval hebt ingezet op de snoepkast of het pitta kot...) ?  Mogelijk ga je gewoon door met drinken, maar misschien helpt het je om je te bedenken & hou je het binnen de perken.
"Ik had gepland van te gaan sporten maar pffff, 'k heb geen kl*ten zin om te vertrekken (om reden X Y Z)".
"Remember tomorrow" (en de dag erna, en de dag daarna, en daarna, en ...)
Morgen zal je mogelijk spijt hebben dat je de dag voordien niet gaan sporten bent, zoals je gepland had.  Het voelt aan als een mislukking, dit heeft een negatief effect op je mentale toestand, en hallo negatieve spiraal.

Dus een mogelijk handige tool om jezelf even te stoppen, na te denken, en een doordachte beslissing te maken waar je ook dag(en) nadien geen spijt meer van zal hebben.

Er staat hier 12 kilo doopsuiker naast mij op tafel... Maar euh, "Remember tomorrow" hé!