"Het leven is geen pony kamp"  wordt er wel eens gezegd.  En we zijn het daar meestal volmondig allemaal mee eens, maar als ik mijn Instagram- of Facebook stream moet geloven leeft het grootste deel van de wereld het meest voorspoedige & gelukkigste leven dat er maar bestaat.

Vroeger was de wereld klein.  Je kon de beste zijn in wat je deed binnen je dorp of stad.  Toen alles wat bereikbaarder werd kon je misschien al eens vergeleken worden met anderen uit de provincie of zelfs land, maar nu de hele wereld binnen handbereik ligt zien we alles & iedereen van over de hele wereld.  Misschien ben je wel super goed in iets, maar vind je het maar onbenullig of onnozel omdat er iemand op het internet het (schijnbaar) veel beter kan dan jij.

Hetzelfde geldt voor hoe schijnbaar gelukkig, voorspoedig & succesvol iedereen wel is.  Wel het leven is geen fucking ponykamp.  Het leven zit vol ups & downs, en door steeds naar een ander te kijken mis je vaak wat er zich onder je neus afspeelt.  Daarom is deze post een opgestoken middenvinger aan iedereen die anderen wil wijsmaken hoe geweldig het wel met ze gaat.  Weet dat er zich vaak veel meer afspeelt, dat wat er op het internet getoond wordt enkel de meest rooskleurige kant is & érg vaak een hoop schijn.

Kijk daar doorheen, leef je eigen leven, geloof in jezelf & misschien kom je dan geregeld eens op dat pony kamp.  Want het leven is best wel iets fantastisch, en het wordt alleen maar fantastischer als je opkomt voor jezelf, uitkomt voor wie je echt bent & stopt met je te spiegelen aan online fata morganas.

Check nog even onderstaand filmpje van enkele jaren geleden, het illustreert bovenstaande veel beter dan dat ik het ooit kan neerpennen.