Dag 3.  The struggle is real.  M'n hoofd smacht bij momenten naar suiker, m'n humeur gaat van 30°C onder nul naar kookpunt & terug.  De verleiding is overal, in de winkel, in het tankstation, thuis.  O-VER-AL!  En soms geniepiger verborgen dan we wel zouden denken!
Zo stelde Kimberly vanochtend voor om vers fruitsap te persen.  "Oh ja, kei gezond & lekker!"  Mjah, klopt, maar ook een suikerBOM.  In een klein glaasje (150ml) gaan al gauw een drietal appelsienen.  Een eenvoudige rekensom zegt ons dat er in een deftig glas (250ml) vijf appelsienen gaan.  VIJF.  Veel vitamientjes, dat wel, maar eet eens vijf appelsienen op?  Je zal a. een goed gevulde maag hebben en b.  hoogstwaarschijnlijk een avontuurlijk bezoek aan de toiletpot mogen gaan inplannen.
Suikers zitten dus heus niet enkel in voorverpakte producten, ze komen soms ook voort van Moeder Natuur.  En wij denken slim te zijn & persen ze uit, waardoor die éne appelsien er al snel 3, 4 of 5 worden, zonder ons het voldaan / verzadigde gevoel te geven dat we zouden krijgen door ze volledig op te eten in plaats van te drinken.
Needless to say dat ik haar vriendelijke aanbod heb afgeslagen.  No fruitsap for me!