Take back control before the baby does

Nog een 4tal weken tot aan een grote carrière wending : het vaderschap!  Er komt zo enorm veel bij kijken (en dat is dan enkel nog maar vòòr hij geboren wordt) dat m'n leven een beetje in het honderd begint te lopen.
Ik hou m'n gewicht op punt, maar doordat ik minder goed slaap en, als ik eerlijk ben, ook minder gezond eet, voel ik me minder goed de laatste paar weken.  Ik herstel minder goed van het sporten, ik loop wat sneller prikkelbaar, ben sneller moe & kan me moeilijker concentreren.  Hoog tijd om dit dus even terug stevig in handen te nemen!

Vanaf vandaag enkel nog high quality food down the feeding hole!  Ik at te veel snelle maaltijden & zoetigheid de laatste weken, en dit werd exponentieel slechter.  Hoog tijd dus om dit een halt toe te roepen alvorens het te laat is.

Vanochtend enkele foto's genomen, eens in de koelkast gekeken of er voldoende voorhanden is om minstens voor vandaag al een 2tal gezonde maaltijden uit mijn mouw te toveren, een gesprek met Kimberly over wat ik wel & niet zal gaan eten (voor wanneer zij kookt), en een eerste postje hier.

Ik laat de mensen die ik begeleid "van Rond tot Gezond" steeds een journal, een dagboek bijhouden.  Niet omdat dit zo een leuk & romantisch idee is, maar omdat simpelweg omdat het werkt : Hoe heb je geslapen, hoe voel je je (fysiek & mentaal), zijn er bepaalde problemen die moeten aangepakt worden, hoe was je stoelgang, sex drive, ... You name it, niks is te onbelangrijk om te noteren!  Hoe meer details jij verzameld, hoe beter ik jou kan helpen zoeken naar dingen die werken voor jou.
Deze blog reeks wordt voorlopig mijn journal, deels als voorbeeld voor jullie, deels als inspiratie, maar ook een groot deel voor mezelf 🙂

Let's do this!