6051367657_9751cae569

Je hebt ongetwijfeld ooit wel eens iemand horen zeggen dat het belangrijk is "voldoende te drinken".  Bier?  Wodka? Cola? Rum? Of puur water?

Wel, eigenlijk alle bovenstaande... Ons lichaam verliest namelijk zo'n 2,5liter vocht per dag door te ademen, zweten, toiletbezoek, ... en dat vocht moet natuurlijk aangevuld worden.  Bier, wodka, cola, rum en zelfs water (duuuh) , zijn allen vocht, en dragen dus bij tot het aanvullen van ons lichaamsvocht.

Het menselijk lichaam bestaat (grof gerekend) uit 60% water.  Een mannenlichaam bevat procentueel meer vocht dan een vrouwenlichaam, en dat van een baby bevat op zijn beurt procentueel meer vocht dan een mannenlichaam.

"Men" raadt aan per dag zo'n anderhalve liter te drinken, onder normale omstandigheden.  Voor zij met een basiskennis wiskunde is het misschien opgevallen dat 2,5liter vocht verliezen + 1,5liter aanvullen nog steeds een tekort van 1l oplevert.  Wel, deze halen we uit onze voeding.  In zo goed als alles wat we eten zit vocht, en zo draagt ook die kipfilet of dat blaadje sla ook bij tot de hoeveelheid vocht die je dagelijks opneemt.

Deel 1 : Water

H2O, we kunnen niet zonder, dat weten we.  Maar maakt het iets uit of we nu kraantjeswater, flessen water of spuitwater drinken?

Kraantjeswater

Flessen water

Spuitwater - natuurlijk

Spuitwater - toevoeging C02

 

 

 

 

photo credit: The Glass Half Full via photopin (license)

Wil je graag toekomstige blogposts in je mailbox ontvangen?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.